Etäyhteysratkaisut

Etäyhteysratkaisuilla voit käyttää toimiston tiedostoja tietoturvallisesti etänä. Etäyhteydet toteutetaan VPN-yhteyden avulla. VPN-yhteys mahdollistaa tietoturvallisen tiedostonsiirron internetin yli.

Yhteys muodostetaan oman asiakasohjelman avulla. Asiakasohjelma on helppokäyttöinen ja nopeasti tietoturvallisen yhteyden muodostava ohjelma. Yhteyden avaamiseen tarvitaan tunnistautuminen esim. salasanan ja/tai mobiilisovelluksen avulla.

Toimistoverkon etäyhteydet rakennetaan yleensä FortiNet palomuureilla. Näiden palomuurien avulla saadaan kustannustehokkaat ratkaisut etäyhteyksiin sekä nostetaan toimiston tietoturvan tasoa.

Etäyhteys mahdollistaa työskentelyn viimeisimpien konttorin tiedostojen kanssa esim. hotellista tai koulutusmatkalta. Tämä lisää työtehoa ja ajantasaiset tiedostot on aina saatavissa ilman muita osapuolia.

Etäyhteys vaatii toimistolle kiinteän verkko-osoitteen toimiakseen. Esimerkiksi mobiili-yhteyksissä ei normaalisti ole kiinteätä-osoitetta, vaan se saattaa muuttua jopa minuutin välein. Kiinteän osoitteen saaminen voi olla ongelmallista, joissain internet-liittymissä. Ratkaisuna tähän on ns. välityspalvelin. Tämän avulla toimiston verkkorakenne pysyy yksinkertaisempana.

Tiedostopalvelimet

Tiedostopalvelin on lisenssivapaa pienien-ja keskisuurten yritysten palvelinratkaisu. Tiedostot sijaitsevat toimistoverkon palvelimella, josta niitä avata, muuttaa ja kopioida tarvittessa henkilökohtaisella tietokoneelle. Tämä tehostaa tiedostojen siirtoa käyttäjältä toiselle ja samalla tiedostot jäävät varmennettuun palvelimeen.

Tiedostopalvelimessa järjestelmä on aina suojattu yhden kovalevyn hajoamiselta eli järjestelmässä on vähintään RAID 1 -tilassa toimiva kahdennus. Tiedostojen avaaminen palvelimelta lukitsee saman tiedoston muilta käyttäjiltä. Näin samasta tiedostosta ei tule useampia kopioita. Myös käyttäjien tietoisuus toisten käyttäjien tekemistä töistä helpottuu.

Ideana keskitetyssä hallinnassa, on että tiedostot on varmennetussa sijainnissa. Tämä totetustapa mahdollistaa myös kustannustehokkaat varmuuskopioratkaisut. Riippuen palvelimen vapaan tilan määrästä, voidaan laitteessa tehdä myös esim. päivä ja/tai viikkokopioita tiedostoista.

Tiedostopalvelimen varmuuskopiota suositellaan säilytettäväksi erillisessä kiinteistössä. Tämä siksi, ettei esim. tulipalolta tai vesivahingolta ole helppo suojautua saman kiinteistön sisällä. Varmuuskopioratkaisuihin on olemassa useita eri ratkaisuja. Tiedostot voidaan myös kopioida Save LAN Oy:n palvelimiin kustannustehokkaaseen hintaan.

Palveluiden kahdennusratkaisut

Kahdentamisratkaisuilla halutaan palveluiden vikasietoisuutta. Kahdentamista voi tapahtua esim. verkkoliitäntöjen välillä tai kovalevyjen tasolla. Koko palvelimen kahdennus on toinen käytetty tapa, jolloin järjestelmä toipuu yhden laitteen rikkoutumisesta.

Tiedostopalvelimessa kahdennus tapahtuu laitteistotasolla, kovalevy kahdennuksen lisäksi. Tiedostot kopioituvat laitteiden välillä lähes reaaliaikaisesti, joten ne ovat aina käytössä molemmilla palvelimilla.

Etäyhteyksien kahdennus tapahtuu vastaavasti laitteistotasolla. Tällöin laitteiden välillä ei tarvitse kopioida mitään tiedostoja. Yhden laitteen viassa hallinoiva palvelin luovuttaa verkko-osoitteen toiselle. Palvelimen vaihdosta aiheutuu muutaman sekunnin käyttökatkos palveluun.

Ota yhteyttä ja hanki ilmainen kartoituskäynti!